Solcelleanlæg

Vi vil være din nye revisor

 

Kontakt os for uforpligtende tilbud og du vil samme dag modtage en telefonisk opringning og skriftlig tilbud pr. mail.

Step 1 - Udfyld formularen

Step 2 - Modtag et gratis tilbud

Step 3 - Hent tilbud nemt & trygt

Hent tilbud eller book et møde

Revisor solcelleanlæg

Du skal bruge en revisor til din investering i et solcelleanlæg, fordi når du investerer i et solcelleanlæg skal en revisor hjælpe dig med sikre, at du opnår optimale skattemæssige afskrivningsfradrag, du kan eksempelvis afskrive med 115 % af solcelleanlæggets købspris.

 

Her til skal man være opmærksom på at solcelleanlægget ikke må være en bygningsbestanddel i boligen, det skal være eftermonteret. Revisoren skal hjælpe dig med at opgive dit skattemæssige resultat på selvangivelsen, hvis du ikke har adgang til den udvidede selvangivelse skal du kontakte SKAT og anmode om adgang til flere felter.

 

Som ejer af et solcelleanlæg kan man altid selv opgøre regnskabet og indberette det på den udvidede selvangivelse, men vi vurderer det vil være gavnligt for en borger at få assistance fra en revisor til dette.

 

Regnskab Solcelleanlæg

 

Regnskabet kan opgøres på 2 metoder, standardmetoden og regnskabsmetoden.

 

Vi vil klart anbefale regnskabsmetoden til udarbejdelse af årsregnskab vedr. solcelleanlægget, fordi her kan der gøres brug af de skattemæssige afskrivninger som vil sikre de mange første år et skattemæssigt underskud der kan fradrages i anden personlig indkomst.

 

Resultatet opgøres ved at fratrække driftsomkostninger & afskrivninger i solcelleanlæggets indtægter.

 

Ved et solcelleanlæg skal der betales skat af den el der produceres, uanset om den forbruges eller sælges og det er produktionen der bliver til indtægter i solcelleanlægges regnskab.

 

Ved standard metoden opnår borgeren er et bundfradrag og alt derudover af indtægter skal der betales skat af, så i dette tilfælde skal der ikke opgøres et regnskab. Når der valgt en af metoderne kan der ikke skiftes efterfølgende.

 

Investering Solcelleanlæg

 

Et solcelleanlæg er en længerevarende investering, som skal forrentes over flere år, derfor bør man ved en tillægsinvestering til ens bolig altid søge råd hos en revisor.

 

Det kan have den fordel at revisoren hjælper med det skattemæssige, fortæller om muligheden for at lade solcelleanlægget går ind under Kapitalafkastningsordningen eller virksomhedsordningen og opnår større skattemæssige fordele.

 

Finansieringen af solcelleanlægget vil ofte foretages i et eksisterende boliglån såfremt der er friværdi, men laves der et særskilt lån til anskaffelse af solcelleanlægget vil lånet kunne indskydes i virksomhedsordningen og hermed vil borgeren kunne opnår større rentefradrag end under de normale kapitalindkomstfradrag.

 

Sælger borgeren sin bolig og hermed også solcelleanlægget vil der skulle betales skat af gevinsten, såfremt der er afskrevet mere af den skattemæssige saldoværdi end hvad solcelleanlægget sælges til og omvendt ved tab.