A conto selskabsskat

Vi vil være din nye revisor

 

Kontakt os for uforpligtende tilbud og du vil samme dag modtage en telefonisk opringning og skriftlig tilbud pr. mail.

Step 1 - Udfyld formularen

Step 2 - Modtag et gratis tilbud

Step 3 - Hent tilbud nemt & trygt

Hent tilbud eller book et møde

Revisor Aconto selskabsskat

Et selskab betaler aconto selskabsskat det foretages 2 gange årligt, 1. rate i marts og 2. i november. Første drift år kan være svært at vurdere hvor meget der skal forskudsangives på tast selv erhverv, fordi man som ny stiftet selskab ikke rigtige kender fremtiden og derved bliver det svært at fastsætte aconto selskabsskatten.

 

Men det er nu alligevel en god ide at fastsætte aconto selskabsskatten og forudbetale selskabsskatten indeværende regnskabsår, fordi man ikke som i personlig ejet virksomhed kan foretage frivillig indbetaling af restskat indeværende regnskabsår, der er kun 2 datoer hvor der kan indbetales aconto selskabsskat.

 

Forventer man nu restskat?

 

Forudser du at dit selskab vil få en restskat for indkomståret indeværende regnskabsperiode, skal selskabet om end muligt foretage en aconto indbetaling af selskabsskat, fordi så undgår selskabet et restskattetillæg på 2014 4,6 %.

 

Har selskabet ved indbetalingsfristen ikke tilstrækkelig likviditet, skal selskabet foretage en benchmarking analyser i forhold til en alternativ lånerente og vurderer hvem det bedst kan betale sig at skylde penge.

 

Vær dog opmærksom på at selskabet ikke indbetaler til skattekontoen før forfaldsdato, fordi så kender SKAT ikke til deres fordring og vil ikke kunne placerer selskabets frivillig aconto selskabsskat indbetaling, og vil i stedet returnere pengene.

 

De fleste selskaber er ikke opmærksomme på denne faldgruppe og vil derfor ende med at skulle betale rente for overskridelse af forfaldsdatoen, fordi selskaberne ikke opdager pengene kommer retur.

 

Forventer selskabet en overskydende skat

 

Har dit selskab overskydende skat vil selskabet blive godgjort en rente på 1,1 % af den overskydende skat, det er jo ikke lige frem en berigelse og derfor bør selskabet anmode SKAT om nedsættelse af deres sidste aconto selskabsskat indbetalingsrate.

 

Det bør selskabet gøre fordi, ofte er likviditeten presset, er det i så fald ikke tilfældet vil selskabet kunne indbringe større gevinster at investerer pengene i andre aktiviteter.

 

Har du brug for assistance til ovenstående, hjælper vi gerne! Ødegaard Regnskab & Bogføring ApS