Kontakt os for uforpligtende tilbud og du vil samme dag modtage en telefonisk opringning og skriftlig tilbud pr. mail.
Du bør stifte et Iværksætterselskab hvis du har 1 kr. Selskabskapitalen til et Iværksætterselskab er i dag 1 kr. og op til og med 25.000kr. kan stiftelsen af iværksætterselskab stiftes via egen erklæring, dvs. du behøver ikke en revisor, advokat eller bank til at godkende selskabskapitalen.
Stiftelse af et IVS er nok pt. den meste anvendte selskabsform for ny op startet iværksættere, det skyldes primært at der ingen personlig hæftelse er ved et IVS og at selskabskapital er så billig, i stedet for at skulle ligge 50.000 kontant for et ApS, bliver der stiftet mange billige IVS.
Iværksætterselskabet er et kapital selskab, der er faktisk et anpartsselskab, hvor der fra politisk side har gjort det muligt at stifte for 1 kr. til at starte med og så hedder det et IVS. Tanken ved IVS er, at der hvert år skal opspares en særlig reserve i egenkapitalen, indtil selskabskapitalen udgør 50.000,-, hvilket er de kapitalkrav for ApS fra 2014.
Den opsparing foregår ved at der tilsidesættes 25 % af overskuddet i virksomheden, når den selskabskapital er opnået bliver IVS selskabet i praktik for et ApS, hertil skal det siges at omdannelsen ikke på nuværende tidspunkt er påkrævet, men ønsker man i så fald at skifte fra IVS til ApS, skal en revisor gøre det.
Det koster selvfølgelig nogle penge at foretager denne omdannelse, men det er vilkårene for at stifte IVS i stedet for at stifte ApS med det samme. Et ApS er stadig mere respekteret i erhvervslivet end et iværksætterselskab, derfor kan det for nogen være et godt signal at omdanne fra IVS til ApS.
Et Iværksætterselskab kræver ikke en bestyrelse eller tilsynsråd, dog en direktion, derfor er det nemmere og mindre bureaukratisk at drive et IVS. Til gengæld kræves det stadig at et IVS afholder årlig generalforsamling med kapitalejer og direktion, hvor der skal træffes beslutninger om Iværksætterselskabet interesser, dette kan foregå fysisk og elektronisk.
Hvem kan oprette et IVS for dig, det kan vi sammen med vores advokat. Når et IVS skal oprettes skal der udarbejde en selskabsprotokol og som minimum indeholdende vedtægter og formål, selskabets tegningsregler, hvem er ejerne, hvordan er ejerforholdet opgjort i en anpartshaverfortegnelse.
Selskabets adresse og antal af direktører skal også fremgå, yderligere er det også vigtigt at oprette en ejeraftale mellem anpartshaverne, så når der opstår konflikter foreligger alt aftalt på skrift, således intet kan misforstås.
Når du starter et IVS ejer du lige pludselige anparter i et selskab, som du måske er ansat i som direktør. Når Iværksætterselskabet startes skal der indsættes en direktør, det behøver nødvendigvis ikke være dig som ejer der også samtidige er direktør, du kan sagtens ansatte en direktør.
Starter du op med at ansatte en direktør skal der udbetales løn og ligeledes hvis du selv er direktøren ansat med løn. Har du tidligere drevet personligt ejet virksomhed kan du ikke længere bare hæve på selskabets konto som hidtil.
Hvorfor bruge en Revisor til at stifte et IVS og ikke en Advokat, der er hverken for eller imod, begge titler kan løses opgaven. Som virksomhedsejer eller privatperson der ønsker at starte et IVS, kan du realiteten selv oprette alt inde på virk.dk omkring de selskabsretlige informationer, også efterfølgende lade en Revisor, Advokat eller din egen Bank erklærer at selskabskapitalen er til stede og hermed godkender de stiftelsen af Iværksætterselskabet.
Fordelen ved at betale sig fra det hele er, at så er du sikret at alle foregår som det skal og at der er taget højde for alle ting. Det er svært som iværksætter at vide, hvordan man skal oprette et IVS, det bør og skal man lade professionelle fagkyndige mennesker varetage og betale sig fra det.